A seo előnyei egy weboldal tulajdonos számára 2023-ban

seo előnyei
Tartalomjegyzék

Vajon szükséged van a seo-ra?

Biztos sokszor feltetted már magadban a kérdést, hogy vajon szükséged van-e seo-ra, kell-e foglalkoznod vele. Főleg most, hogy egyre több hirdetés jelenik meg a keresési találatokban és így az organikus megjelenéseket egyre lentebb jeleníti meg a Google.

A rövid válaszom: igen.

Ezt nem csak azért mondom, mert ezzel foglalkozom (a Google Ads hirdetéseken kívül), hanem azért, mert számos bizonyított előnye van a keresőoptimalizálásnak. Az egyik pont a hirdetésekkel függ össze. De erről még később írok.

 

A keresőoptimalizálás, vagy röviden a SEO, a weboldalad láthatóságának és rangsorolásának javítását jelenti a keresőmotorok találati oldalain. A SEO előnyei jól kimutathatók, és sok vállalkozás saját bőrén tapasztalja, hogy egy jól működő honlap és SEO-stratégia milyen pozitív hatással lehet az eredményeire. Ebben a blogbejegyzésben megmutatom a SEO legfontosabb előnyeit, így könnyen el tudod majd dönteni, hogy Neked vajon érdemes-e időt, energiát, pénzt belefektetned.

 

A seo legfontosabb előnye

Ahogy már olvashattad korábbi cikkeimből, már biztosan tisztában vagy azzal, mi a seo, ahogy azzal is, hogy a világ megváltozott, és a covid-nak köszönhetően az emberek egyre többet és többet vásárolnak online.

Minden vásárlás egy kereséssel kezdődik, amit még mindig a Google-be írunk be a legtöbbször (mellette vannak más keresők is, de azok jelenléte még Magyarországon kevéssé elterjedt). Ez azt jelenti, hogy mielőtt rászánnád magad, hogy megvegyél akár egy terméket, vagy szolgáltatást, előtte körbenézel a neten, hogy ki mit és mennyiért kínál. Ezért különösen fontos az online jelenlét minden vállalkozás számára. Fontosabb, mint valaha.

Az, hogy rád is találjanak, ahhoz pedig szükséged van a keresőoptimalizálásra. Így tud a Google megjeleníteni a lehetséges érdeklődőknek. Persze működhet seo nélkül is, jó sok pénzért, hirdetéssel. De az egy másik kérdés, másik döntés.

 

További seo előnyök:

 

1. Növeli a láthatóságot és a forgalmat

A SEO egyik legfontosabb előnye, hogy segíthet javítani weboldalad láthatóságát. Elvégre mit ér egy weboldal, ha senki sem találja meg? Ha a weboldalad optimalizálva van a keresőmotorok számára, azzal növelheted a láthatóságát és organikus forgalmát. Ez a kettő együtt pedig elengedhetetlenül fontos a vállalkozásod növekedéséhez.

 

2. Hitelességet és bizalmat épít

A SEO másik fontos előnye, hogy segíthet hitelességet és bizalmat építeni a potenciális és jelenlegi ügyfeleid körében. A mai online világban az emberek egyre inkább a keresőmotorokra (Google) támaszkodnak, hogy információt találjanak a vállalkozásokról és a termékekről, mielőtt vásárolnának.

Ha a weboldalad a releváns keresési találatok között az első helyek egyikén jelenik meg, az emberek nagyobb valószínűséggel bíznak abban, hogy számukra hiteles információforrás vagy. Ennek eredményeképpen pedig nagyobb valószínűséggel vásárolnak nálad. Ez igaz akkor is, ha webshopod van, hiszen akitől a kérdéseikre a választ megkapják, attól fognak a későbbiek során vásárolni, mivel már megvan felé a bizalom. Szakértőnek hiszik a témában.

 

3. Növeli az értékesítést és a megtérülést

Természetesen minden vállalkozás egyik végső célja az értékesítés és a ROI (megtérülés) növelése. A SEO pedig határozottan segíthet mindkettőben. Azáltal, hogy több látogató érkezik a webhelyedre, így a nagy számok törvénye alapján a több látogatóból több vevőd is lesz. Így a seo közvetlenül növelheti az értékesítést is.

Mivel a keresőoptimalizálást gyakran az egyik legköltséghatékonyabb marketingstratégiának tartják, ezáltal az ebbe befektetett energia, idő és pénz is megtérül. Azt azonban érdemes tudni, hogy ez nem egy sprint, hanem sokkal inkább egy maraton, azaz az eredményekhez, a megtérüléséhez idő kell.

 

4. Versenytársak megelőzése is a seo egyik előnye

Ha nem használod ki a SEO előnyeit arra, hogy minél jobb helyen jelenjen meg az oldalad, az nem jelenti azt, hogy a versenytársad sem teszi ezt. Ebből pedig az következik, hogy a konkurenciád beelőz Téged, azaz valószínűleg több látogatót – és több eladást – ér el, mint Te. Ha most befektetsz a SEO-ba, kiegyenlítheted a versenyfeltételeket, és idővel, jobb stratégiával akár meg is előzheted a versenytársaidat, mielőtt még észbe kapnának és még jobban elhúznának melletted.

Itt még érdemes arra is figyelned, hogy a seo nem egyszeri befektetés, nem egyszer kell megcsinálni, hanem folyamatosan kell vele foglalkozni. Ha nem teszed, akkor szintén elhúzhat melletted a konkurencia, ha ő több energiát tesz bele és nem adja fel hamarabb, mint Te.

 

5. Legyél naprakész a Google algoritmusának változásaival kapcsolatban

A Google algoritmusa folyamatosan változik, ami azt jelenti, hogy ami ma működik, holnap már nem biztos, hogy fog. De ha Te naprakészen követed a Google algoritmusának változásait (és ennek megfelelően módosítod szükség esetén a SEO-stratégiádat), bebiztosíthatod magad. Így a webhelyed továbbra is elöl fog szerepelni a keresési találatok között.

Ugyanez igaz arra is, ha szem előtt tartod a legfontosabbat, azaz a látogatók szándékát, és mindig azt adod nekik, amire szükségük van: minőségi tartalmat. Ha a látogatók szeretnek, a Google is fog szeretni. Látja, hogy szívesen visszatérnek az oldaladra, jó tartalmakat találnak ott, így relevánsnak fog találni és egyre előrébb jeleníti meg az oldaladat. Ezzel elég jól be tudod biztosítani magadat a Google szeszélyei ellen.

 

6. A seo előnye hirdetés szempontjából

Többek által vitatott ugyan, de gyakorlati tapasztalatból tudom mondani, hogy amelyik weboldalnak jó a seo-ja, az az oldal hirdetés szempontjából is jobban jár. Ez abban mutatkozik meg, hogy kevesebbet kell költenie egy kattintásért. Mivel az oldal organikusan is jól teljesít, így releváns a hirdetési kulcsszavakra is. A licitálásnál pedig ez egy fontos szempont. Ezért fog kevesebbe kerülni számára egy adott kulcsszóra a hirdetés, mint a konkurensének, aki nem foglalkozik a seo-val. Nem egy elhanyagolható előny ez sem. Zsebre megy.

 

SEO előnyeinek összefoglalása

Amint azt fentebb olvashattad, rengeteg jó ok van arra, hogy felvedd a tennivalóid közé a weboldalad keresőoptimalizálásának kérdését. Akár Te foglalkozol vele, akár mást bízol meg vele, meg fog térülni. A láthatóság és a forgalom növelésétől kezdve a hitelesség növelésén át az értékesítés fellendítéséig a SEO számos előnyt és lehetőséget kínál számodra, ha hajlandó vagy az eredmények eléréséhez szükséges munkát elvégezni, vagy ebbe pénzt belefektetni (ha nem Te csinálod).

 

Végezetül egy szemléltető kép, amely egyértelműen megmutatja, hogy mennyit ér, ha olyan kulcsszavakra vagy jó helyen, amikre mások hirdetnek. Láthatod, hogy mennyibe került volna (16.900 $) ugyanez a látogató forgalom (2400), ha hirdetéssel szereztem volna meg azt, amit a seo hozott be.

seo előnyei: mennyit ér egy weboldal

 

Amennyiben még nem használod a SEO-t online jelenléted javítására, akkor most mindenképpen itt az ideje elkezdeni! Ne feledd, a konkurenciád már csinálja! Ha pedig még nem, akkor nagy előnyre tehetsz szert vele szemben. SEO-ra fel!

Nézd meg a seo szolgáltatásaimat is, ha egyedül nem vágnál bele!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson ez a cikk is! Köszönöm :)

Ne maradj le a többi cikkről sem! Kérj róla e-mail-es értesítést!

Varga Éva

online marketinges, keresőmarketing szakértő

Elérhetőségek:

vargaeva@valodiertek.hu

tel:+36(30)5686208

Ügyfeleim véleménye:

Töltsd le a gépedre INGYENESEN a legjobb asztali SEO szoftvert! 👇

seo powersuite software

80+ támogatott prémium WordPress bővítmény egy csomagban! Katt a képre!

Legutóbbi cikkek online marketing, Google Ads hirdetéskezelés, keresőoptimalizálás, seo témában:

Szeretnéd fellendíteni az online üzleted?

Keress az elérhetőségek egyikén!

növekedés