Így működik a Webflow tartalomkezelő rendszer

Így működik a Webflow tartalomkezelő rendszer
Tartalomjegyzék

A Webflow egy tartalomkezelő rendszer, amely a széles körben ismert WordPress kiváló alternatívája lehet. A honlapkészítők nagy része a WordPress-t használja, hiszen használata roppant egyszerű, ráadásul (többnyire) ingyenes is. A Webflow azonban jóval többre képes! Hogy mégis mire? Az a cikkből kiderül!

 

Ebben rejlik a Webflow ereje

A Webflow a vizuális elemek alakításában teljesít elképesztően jól. A front-end szerkesztőben az igen kedvelt drag-and-drop módszerrel állíthatsz, mozgathatsz minden olyan elemet, amire csak szükséged lehet a weboldal készítés során. A betűtípusok, a színek és az animációk variálásának is csak a fantázia szabhat határt a Webflow-ban. A weboldal készítés a rendszer segítségével valódi alkotás és élvezet lehet.

 

A honlap dizájn kialakításán túl a Webflow a keresőoptimalizálást is támogatja, mivel szerkesztő felületén segíti  a megfelelő SEO beállítások elvégzését. A tartalomkezelő rendszer segítségével tiszta, a keresőmotorok számára megfelelően kódolt weboldalak hozhatók létre. Nem csupán a klasszikus blog- vagy portfólió típusú weboldal készítés valósulhat meg a használatával, de a webshopok és a vállalati oldalak is hasznát vehetik. Az e-kereskedelemmel foglalkozó honlapok létrehozását nagyban segíti az, hogy akár 3000 termék kezelésére is képes. A Webflow sokoldalúságának hála ki tudja elégíteni a legkülönbözőbb igényeket is.

 

A szórakoztató honlap készítésnek ára van

Az életben semmi sincs ingyen, még a WordPress használata sem teljesen az. Ugyan alapvetően térítés nélkül használható, ha azonban extra funkciókra vágysz, azokért már bizony fizetni kell ugyanúgy, ahogy a domainért és a szerverért is. Így a díjmentesnek kikiáltott WordPress valójában nem is az, főleg ha motor és a bővítmények rendszeres frissítésére, karbantartására fordított időnket is figyelembe vesszük, amely a biztonságos működés érdekében elengedhetetlen.

 

A Webflow-ért is nyilvánvalóan fizetni kell, de ezt egyszerre, egy helyen intézheted, hiszen a rendszer komplett csomagokban kínálja szolgáltatásait. A domain és a szerver költségeinek rendezéséről nem szükséges külön gondoskodnod. Minél több funkcióra tartasz igényt, a csomag ára annál nagyobb. A honlap típusától, a látogatók számától, a lapok mennyiségétől és más, a weboldal készítés során felmerülő, egyéb igényektől függ az, hogy pontosan melyik csomag mellett érdemes letenni a voksot. A WordPresshez képest jelentős eltérés, hogy honlapodat eleve egy biztonságos központi szerveren tárolják, és nem szükséges rendszeres frissítésről gondoskodnod, az üzemeltetés terhét leveszik rólad, így Te valóban csak a honlapod tartalmára fókuszálhatsz.

 

A WordPress és a Webflow összehasonlítása

Hogy egyszerűbb legyen a választás, röviden áttekintjük, hogy mikor melyik rendszer használata előnyösebb.

 

Válaszd a WordPress-t, ha:

  • főként személyes blogokat készítesz
  • a frissítéseket szívesebben végzed el manuálisan
  • nincsen szükséged bővítményekre, extra funkciókra
  • speciális igényeid kielégítéséhez rendelkezel elég szaktudással vagy van erre külön szakembered
  • és nem zavar, ha a bővítmények miatt lassul a rendszer!

 

Ideje belevágni a Webflow használatába, ha:

  • személyes blogot, portfólió típusú weblapot, webshopot vagy vállalati site-ot készítenél – lényegében bármilyen weboldal megalkotására alkalmas
  • a frissítések kezelésével nem akarsz bajlódni, azt ugyanis automatikusan megoldja a rendszer
  • szeretnéd elkerülni a lassú működést
  • nem e-kereskedelemmel foglalkozó honlapok esetén csomagártól függően rendelkezel havi 12-36$, webshopoknál havi 29-212$ kerettel!

 

Összefoglalva ezek a Webflow páratlan előnyei

A Webflow kezeléséhez nem kell képzett webdesignernek lenned, egy csipet fantáziával és néhány perc időráfordítással máris szemet gyönyörködtető, igényes weboldalt birtokolhatsz. A könnyen kezelhető tartalmaknak, a beépített SEO eszközöknek és az extrém gyorsaságnak köszönhetően soha más tartalomkezelő rendszert nem fogsz majd használni, miután találkoztál a Webflow-val.

 

Az összetett, minden extrával felturbózott weboldalak elkészítése egyszerűen és gyorsan megvalósítható az eszköz használatával. Bár a WordPress is remek megoldás az egyszerű oldalak kezelésére, ha többre vágysz, a Webflow lesz a befutó nálad. Előnyeinek igénybevételéhez ugyan szükség van némi anyagi ráfordításra, a költség-haszon elemzés mérlege még így is a rendszer használata felé billen.

Ne feledd, mindkettő rendszer használatához minimális programozói ismeret ajánlott. A Webflow esetében kicsit alaposabb tudás is szükséges, mivel itt nincsenek bővítmények.

Ha bővebben tájékozódnál a Webflow tartalomkezelő rendszerről és saját szemeddel néznéd meg, mire képes, olvasd el a Selector cikkét is!

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson ez a cikk is! Köszönöm :)

Ne maradj le a többi cikkről sem! Kérj róla e-mail-es értesítést!

Varga Éva

online marketinges, keresőmarketing szakértő

Elérhetőségek:

vargaeva@valodiertek.hu

tel:+36(30)5686208

Ügyfeleim véleménye:

Töltsd le a gépedre INGYENESEN a legjobb asztali SEO szoftvert! 👇

seo powersuite software

80+ támogatott prémium WordPress bővítmény egy csomagban! Katt a képre!

Legutóbbi cikkek online marketing, Google Ads hirdetéskezelés, keresőoptimalizálás, seo témában:

Szeretnéd fellendíteni az online üzleted?

Keress az elérhetőségek egyikén!

növekedés