Seo árak 2024-ben

seo árak
Tartalomjegyzék

(Cikk frissítve a legújabb 2024-as seo árak adataival)

A seo (keresőoptimalizálás) árak meghatározása nagyon nehéz. Egyrészt több kérdésre is tudnod kell előtte a választ. Másrészt minden projekt egyedi, és mindegyiknek más az időigénye és eltérő erőfeszítést igényel.

A legfontosabb kérdés mind közül az, hogy mit szeretnél?

Megtanulni, és magadnak csinálni?

Vagy megbízni vele egy szakértőt?

Ha ezt eldöntötted, akkor olvass tovább, mivel lesz szó mind a két esetben arról, hogy minek mennyi az ára.

 

Milyen típusú seo árak vannak?

A keresőbe beírva megnéztem találatokat, amiket kidobott a Google a „seo árak” kifejezésre, és arra a megállapításra jutottam, hogy egyrészt vannak azok, akik megtanítják, és vannak, akik szolgáltatják, azaz ténylegesen előrébb hozzák a weboldaladat a keresőben.

Ha válaszoltál a fenti kérdésekre, akkor már tudni is fogod, hogy Téged mely típus érdekel, minek nézd meg a díjait.

Vegyük sorra ezeket!

 

seo árak

 

A seo tanfolyami árak:

A kezdőszinttől teljesen a haladóig találhatók tanfolyamok.

Vannak a pár órás gyorstalpaló workshop-ok, amik egyfajta figyelemfelhívásra jók, és vannak a haladó, akár mester szintig is elvivő képzések.

Vannak ingyenes tananyagok is, melyek egy 20-50 oldalas pdf-et adnak e-mail címért cserébe. Ez tényleg csak arra jó, hogy megismerkedj a fogalmakkal. Egyfajta ízelítőt ad, ami alapján el tudod dönteni, hogy érdekel-e annyira, hogy pénzt és időt szánj rá.

Ez után jönnek a pár órás, fél, vagy akár 1 napos képzések, amelyek ára 50.000 Ft-tól akár 250.000 Ft-ig is terjedhet. Ezek között vannak online és tantermi képzések is.

Ezen túl vannak a komplettebb tananyagok, melyek már több naposak, összetettebbek, és a kulcsszókutatáson túl szövegírási, technikai tudást és linképítési ismereteket is ad. Ezek ára már bőven 150.000 Ft-on felül vannak. Jellemzően inkább 200-300.000 Ft, és több havi anyag, több száz óra leckével. Itt már haladóbb anyagot is kapnak a tanulók. Szintén online és offline formában is megtalálhatóak.

És ezt még mindig lehet fokozni! A csúcs, az a SEO mesterképzés, melyet én is elvégeztem Szilágyi Balázsnál. Eddig összesen 2-en vagyunk, akik erről hivatalos tanúsítványt is kaptak, mivel eleget tettünk a felnőttképzés során elvártaknak. Ez egy átfogó képzés, mely több, mint 300 leckéből áll. Nagyon gyakorlatorientált képzés, mely képzés során több vizsgán is meg kell felelni. Ennek ára jelenleg 999.900 Ft (kedvezmények nélkül).

Vannak még előfizetéses rendszerek is, ahol viszonylag minimális havi díjért, jellemzően 8-10.000 Ft-ért tagja lehetsz egy SEO közösségnek, ahol folyamatosan kérdezhetsz, és hozzáférsz online tananyagokhoz. Ilyen seo-s klubja van pl. Sipos Csabának is; a seonavigátor klub.

Az áraknál nem számoltam az idő költségével, azaz azzal az idővel, amit a tanulásra fordítasz az üzleted helyett. Persze, ha Te keresőoptimalizálással akarsz foglalkozni, akkor ez egy jó befektetés, nem kiesett idő számodra, hiszen új szakmát tanulsz, aminek a tudását el is tudod majd adni.

De ha Neked van már egy bizniszed, és weboldalad is, és azt szeretnéd minél jobb helyen hozni a keresőben, akkor ez egy olyan feladat, ami a tényleges munkádtól veszi el az időt. E helyett értékesíthetnél is. Érted a különbséget?

De mi van akkor, ha nem TE akarod a tanfolyamot elvégezni, hanem megbízol egy keresőoptimalizálási szakembert?

banner

Keresőoptimalizálás, seo árak: mennyiért dolgozik egy seo szakember?

A netet böngészve sokféle keresőoptimalizálási szakembert lehet találni, és sokféle keresőoptimalizálási árat. Mindenki más és más jellegű szolgáltatást nyújt, mást ad az általa kínált csomagban, szolgáltatásban.

Mielőtt megnéznénk az árakat, tekintsük át, milyen jellegű szolgáltatásokat adnak a seo szakértők.

A leggyakoribb az egyszeri és a havi díjas keresőoptimalizálás.

SEO audit ára

Az egyszeri díjas keresőoptimalizálásra egy egyszeri projekt árat adnak a szolgáltatók, míg a havi díjas szolgáltatásnál kikötés általában a minimum 3, de inkább 6 hónapra történő szerződéskötés. Ennek a kikötésnek a lényege, hogy a seo nem egy rövid távfutás, hanem sokkal inkább maraton. Idő kell az eredményekhez.

Az egyszeri díjas keresőoptimalizálás, azaz a seo audit, seo elemzés során egy teljes, átfogó képet kapsz a honlapodról, megmutatják, mit kell rajta kijavítani, esetleg ki is javítják egy részét, valamint javaslatot kapsz arra vonatkozóan, mit kell a jövőben tenned, hogy kitartó munkával és megfelelő stratégiával több látogatód legyen.

Ennek ára igen változó, 80.000 Ft-tól akár 800.000 Ft, vagy annál több is lehet. Itt azt kell megnézni, mennyi mindent kapsz ezért az összegért. Ki is javítják a hibákat, vagy csak leírják, hogy mit kell tenned?

Jellemzően az 50.000 Ft-os árért (vagy mondhatjuk úgy is, hogy 100.000 Ft alatti összegben) csak egy gyors seo elemzést kapsz, ott részletes információkat ne várj! Nagy valószínűséggel ekkor csak egy szoftveres helyzetjelentést kapsz, ami nem tartalmaz magyarázatot, stratégiát, további fejlődési lehetőségeket. Éppen ezért, hogy nehogy úgy járj, mint egy ügyfelem, aki nem tudott semmit kezdeni a seo audittal, amit kapott, jobb, ha alaposan utánakérdezel, mit is fog tartalmazni az elemzés.

Természetesen ez az ár függhet attól is, hogy vajon webshop-od van több ezer termékkel, vagy szolgáltatást nyújtó weboldalad, ahol még csak pár cikk van.

Ez az egyszeri felmérés arra jó, hogy tükröt tart eléd, meglátod, miért nem jöttek azok az eredmények, amiket vártál. Ez azonban még kevés.

Ahogy korábban is írtam, a seo egy hosszú távú befektetés, és nem hoz azonnali eredményt. Éppen ezért a havi díjas seo az, ami jól kiegészíti az egyszeri rendbehozatalt, és segíti a cégedet a további látogatószerzés rögös útján.

Havi keresőoptimalizálás ára

Amennyiben seo szakemberre bízod az egyszeri elemzés során tett javaslatok megvalósítását, folyamatosan javítva a honlapod helyezését a Google-ben, akkor mindenképp számolnod kell további havi díjjal. Ez jellemzően egy havi díjas szolgáltatás, melynek díja szintén széles spektrumon mozog: 75.000-400.000 Ft között, vagy lehet annál több is. Ezt is sok minden befolyásolja. Egyik ilyen lehet pl. a linképítés, vagy a seo szövegírás. Nem minden esetben a része a havi díjas keresőoptimalizálásnak. Erre is érdemes figyelned, ha seo szolgáltatást rendelsz meg.

Azt is nézd meg, hogy ha szövegírást is tartalmaz a havidíj, akkor mennyi cikket, esetleg kategória-, vagy termékleírást kapsz az árért!

Természetesen attól is függ az ár, hogy milyen tapasztalata van már a seo szakértőnek, mennyire van tele munkával. Aki még kezdő, az általában alacsonyabb áron kínálja a szolgáltatását, mivel neki még fontos az, hogy tapasztalatot szerezzen. Aki pedig már stabil ügyfélkörrel rendelkezik, ő más árakon fog számolni. De ez minden területen így van.

SEO tanácsadás ára

Olyan is előfordul, hogy valaki csak tanácsot szeretne kérni, arra is találunk a neten mindenféle seo tanácsadás árakat. Ezek jellemzően 15.000 Ft-tól 60.000 Ft-os óradíjig terjednek. Ekkor jellemzően az ügyfélnek csak valami apróbb elakadása van, és arra szeretne megoldást találni. Azonban olyan is előfordulhat, hogy ez csak egy beugró, aminek kapcsán felméri, hogy szimpatikus-e neki a seo szakember, és vajon megéri-e vele hosszabb távon együttműködnie.

 

További (seo) keresőoptimalizálás árak:

Vannak, akik csak bizonyos részfeladatokat vállalnak, vagy az ügyfél csak részfeladatokat kér tőle, és a többit maga megcsinálja. Jellemzően ilyen kiszervezendő feladatok a szövegírás, és a linképítés.

szövegírásra sokan kínálnak szolgáltatást, azonban jól meg kell nézni, mert nem mindegy, milyen szöveget kapunk. Általában ezek nem keresőoptimalizált szövegek, és még csak nem is kulcsszóra vannak írva. Teszteltem több szövegírással foglalkozó egyéni vállalkozót is, és mivel én tudtam, mit várok el, eléggé el voltam keseredve a visszakapott szövegektől. Szóval saját tapasztalatom is van a témában. Az árakat tekintve itt egy kb. 2-3000 karakteres szövegért 8.000-30.000 Ft összeget kérnek el.

Linképítésre általában csomagokat ajánlanak a szolgáltatók, melyek 5-10-15-20 linket tartalmaznak. Ezeknek sem árt utána nézni, milyen linkek, honnan vannak, mennyire relevánsak.

Ezek árai 10.000-80.000 Ft, de meghaladhatja a több százezer Ft-ot is. Attól is függ, milyen oldalra kerülnek ki ezek a linkek. A linket adó oldalak ugyanis pénzt kérnek azért, hogy Te ott megjelenhess egy linkkel, akár egy általad előre megírt cikk keretén belül.

Tehát itt nem csak a cikk megírásáért kell fizetned, hanem azért is, hogy az adott oldalra ki legyen téve. Persze még mindig dönthetsz úgy, hogy a cikket Te írod meg, és akkor azt a díjat megspórolod.

Arra azonban figyelj, hogy milyen oldalakról kapsz linket! Itt fontos, hogy releváns legyen annak az oldalnak a tartalma a tiedre nézve, aki majd linkelni fog. Sajnos elég sokszor csak vegyes oldalakra teszik ki a linkeket, amiken minden is megtalálható. Így ezekkel nem sok eredményt fogsz elérni, de lehet az is, hogy semmit. Ekkor ez kidobott pénz. Akármilyen olcsó is volt. Biztos ismered Te is az olcsó hús és a híg lé esetét?

 

seo elemzés banner

 

Seo alkalmazott ára

Nagy cégeknél előfordul, hogy erre egy dedikált alkalmazottat vesznek fel, akinek a feladata a cég honlapjának fejlesztése, optimalizálása.

Egy ilyen főállású seo specialista fizetése akár bruttó 800.000 – 1.300.000 Ft/hó felett is lehet.

 

Összefoglalva

Ahogy láthatod, a keresőoptimalizálás árak igen széles sávban mozognak, sok mindentől függnek, és sokféle változatban fordulnak elő.

Azt kell első körben eldöntened, hogy Te magad akarod csinálni, és megtanulod, vagy kiadod szakembernek. Ha az utóbbi mellett döntesz, akkor jut időd a cégeddel is foglalkozni.

Továbbá azt is végig kell gondolnod, hogy mennyit szánsz erre. Teljes egészében érdemes látnod a stratégiát, és azt, hogy ez mennyibe fog Neked kerülni.

Minden projekt más és más, ahogy minden cég is más és más. Éppen ezért a legtöbb seo szakember nem is írja ki a weboldalára a konkrét árat, mivel nem lehet egy adott projekt ismerete nélkül árat mondani.

Egy egyszeri elemzés is más időigénnyel bír egy webshop-nál, mint egy szolgáltató cégnél.

Ugyanígy egy nagyon erős piacon nehezebb és több idő eredményt elérni, mint egy néhány versenytárssal működő iparágban. Nem lehetetlen, csak több idő, és több befektetés kell hozzá. Pl. sokkal több cikket kell megírni, több linket kell építeni. Ezeknek pedig ára van, ahogy fentebb is olvashattad. Éppen ezért mindenképp teljes egészében kell látnod az egész projektet, és ahhoz kell viszonyítani az árakat.

Azt azonban mindenképp le kell szögezni, hogy a seo egy hosszú távú befektetés. Rövid távon nem szabad eredményt várni. Aki erre számít, csalódik. Tehát mindenképp hosszú távra tervezz, és legyen hozzá türelmed!

Varga Éva
Valódi Érték tulajdonosa
Online marketing kivitelező: Google Ads szakértő, Seo szakember, marketing automatizmus építő.

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson ez a cikk is! Köszönöm :)

Ne maradj le a többi cikkről sem! Kérj róla e-mail-es értesítést!

Varga Éva

online marketinges, keresőmarketing szakértő

Elérhetőségek:

vargaeva@valodiertek.hu

tel:+36(30)5686208

Ügyfeleim véleménye:

Töltsd le a gépedre INGYENESEN a legjobb asztali SEO szoftvert! 👇

seo powersuite software

80+ támogatott prémium WordPress bővítmény egy csomagban! Katt a képre!

Legutóbbi cikkek online marketing, Google Ads hirdetéskezelés, keresőoptimalizálás, seo témában:

Szeretnéd fellendíteni az online üzleted?

Keress az elérhetőségek egyikén!

növekedés