Mivel foglalkozik egy keresőoptimalizálási seo szakember?

Varga Éva seo szakember
Tartalomjegyzék

A Google kereső térhódítása óta a honlap tulajdonosokat állandó kihívás elé állította, hogyan kerüljenek a találati lista élére. Hogyan legyenek a legjobbak a Google szemében egy adott kereséskor? A válasz a megfelelő online láthatóság kialakításában rejlik! Itt jön képbe a keresőoptimalizálás és a mögötte álló keresőoptimalizálási vagyis seo szakember szerepe.

 

Pontosan ki is az a keresőoptimalizálási vagy seo szakember?

A keresőoptimalizálási szakember (SEO szakember) olyan szakértő, aki a vállalkozásoknak segít abban, hogy online jelenlétüket javítsák, és jobb pozíciókat érjenek el a keresőmotorok találati listáin. A jó eredmények eléréshez a SEO szolgáltatások széles körét végzi el, amik nélkül elképzelhetetlen a hatékony keresőoptimalizálás. A cégek pedig a seo előnyeit kihasználva több látogatóra és ezáltal több vevőre tehetnek szert.

 

Milyen területei vannak a keresőoptimalizálásnak?

Az SEO szakember egyéni igényekre szabott megoldásokat nyújt a vállalkozásoknak, hogy sikeresek lehessenek az interneten. Ennek érdekében számos feladatot lát el.

 • Technikai beállításokat átnézi az oldalad egészére vetítve. Így kiderülnek az olyan hibák, melyek akadályozzák például a Google robotjait az oldalad feltérképezésében, valamint abban, hogy minél jobb helyen jelenhess meg a találati listán. A hibák kijavítása után az oldalad jól fog működni, és könnyen kereshetővé válik a keresőmotorok számára.
 • A kulcsszókutatás során a szakember meghatározza, hogy mely kulcsszavakra érdemes optimalizálni a weboldalt, ezáltal növelve a releváns látogatók számát.
 • A versenytársak elemzése során az SEO szakember megvizsgálja a versenytársak online tevékenységét, hogy megtudja milyen stratégiákat alkalmaznak és hogyan lehet ezeket túlszárnyalni.
 • Tartalommarketing kapcsán a megfelelő kulcsszavakra készített releváns, hasznos, informatív és minőségi tartalmat készít, valamint azok közzétételéről, publikálásáról gondoskodik, hogy minél szélesebb körben tudjon elterjedni.
 • A tartalomoptimalizálás során abban segít, hogy a weboldalon már lévő tartalom releváns, friss és értékes legyen a felhasználók számára, ugyanakkor megfeleljen a keresőmotorok követelményeinek is.
 • Linképítés során más, releváns (témában, célközönségben) passzoló oldalakról szerez linkeket, hogy onnan is érkezhessenek további látogatók a weboldaladra.
 • Helyi seo bevetése: amennyiben rendelkezel fizikai bolttal, elengedhetetlen számodra. Ennél a Google My Business-t is be kell vetni, azt is optimalizálni kell, ahogy arra is külön figyelmet kell fordítanod, hogy minél több értékelést gyűjts be. Így fogsz tudni a térképen jó helyen megjelenni.
 • Keresőmotorok algoritmusainak naprakész ismerete, folyamatos figyelése: A keresőmotorok (Magyarországon még főleg a Google) rendszeresen frissítik az algoritmusukat. Ezek a frissítések pedig változásokat hoznak, amik által a helyezések javulhatnak, vagy rosszabbak lehetnek. Ezt is figyelemmel kíséri, és alkalmazkodik a változásokhoz. Ugyanúgy, ahogy a legfrissebb trendekkel is lépést kell tartania.

 

Mire figyelj még?

Legtöbben azonban elkövetik azt a hibát, hogy a fentiek közül csak atechnikai SEO-ra helyezik a hangsúlyt, pedig ezek (on-page és off-page seo) együttes használatával lehet igazán ütős eredményeket elérni a keresőben.

Félreértés ne essék, a technikai SEO rendkívül fontos, hiszen olyan elemeket foglal magában, amelyek közvetlenül a weboldal beállításaihoz kapcsolódnak. Ezek a tényezők nem mindig láthatók a felhasználók számára, de meghatározóak a keresőmotorok rangsorolása szempontjából. A SEO szakember feladata a weboldal technikai aspektusainak optimalizálása is annak érdekében, hogy a keresőmotorok könnyen indexálják és értelmezzék azt.

Ebbe a kategóriába tartozik például a metaadatok megfelelő használata, a keresőrobotok számára megfelelő struktúra kialakítása, keresőbarát url-ek használata, robots.txt file helyes beállítása. A gyors betöltési idő és a mobilbarát felület kritikus fontosságúak a felhasználói élmény és a magasabb rangsorolás szempontjából, ezért javaslatokat tesz ezek javítására is.

Ne felejtsd el, hogy a SEO területei folyamatosan fejlődnek, és a sikerhez a folyamatos tanulás és alkalmazkodás is szükséges. A fenti területek mindegyike hozzájárulhat az oldalak jobb helyezéséhez a keresőmotorok találati listájában, és az optimális eredmények elérése érdekében gyakran kombinálni kell őket.

 

Ezt várhatod el tőle(m) a weboldalad keresőoptimalizálása során

Az SEO szakember szem előtt tartja a Google irányelveit és alapos elemzés után megfelelő stratégiát alakít ki, majd elvégzi a megfelelő SEO beállításokat. Ez egy olyan összetett folyamatot jelent, amely során finomhangolja a weboldal különböző elemeit a legjobb eredmények elérése érdekében. A megfelelő címkék, metaadatok és címek használata, a belső és külső linkek kezelése, valamint a képek alt szövegeinek beállítása mind hozzájárulnak a weboldal jobb láthatóságához és rangsorolásához.

Mindezek mellett a jó keresőoptimalizálási szakember figyelembe veszi azokat az igényeket is, amelyeket a vállalkozás és a felhasználók támasztanak. Egy hozzáértő SEO szakember segítségével a vállalkozások jobb online láthatóságra és eredményekre számíthatnak, ami hosszú távon növelheti a bevételüket.

A keresőoptimalizálási szakember szerepe tehát a XXI. században létfontosságú azon vállalkozások számára, akik az online térben szeretnék elérni a potenciális ügyfeleiket.

 

Varga Éva seo szakember

 • 2015. óta foglalkozom keresőoptimalizálással, mely idő alatt több vállalkozásnak is segítettem a honlapjára több látogatót vinni és ezáltal több vevőt szerezni.
 • Kedvenceim a webshop-ok, valamint a gyártó cégek. De azért szolgáltató cégek is találhatóak az ügyfeleim között. 🙂
 • A hosszú távú együttműködésben hiszek, hiszen Róma sem egy nap alatt épült, és a nagy történelmi események sem egyik napról a másikra történtek, hanem mind egy hosszú folyamat eredménye volt.
 • Egyike vagyok annak az öt embernek Magyarországon, aki sikeresen elvégezte a SEO mesterképzést, és eddig összesen 2-en vagyunk, akik erről hivatalos tanúsítványt is kaptak, mivel eleget tettünk a felnőttképzés során elvártaknak. Tanúsítvány száma: T2021049229-1.
 • Büszke vagyok rá, hogy fent vagyok a legnagyobb magyar SEO szakportál, az ite.hu keresőoptimalizálási szakember listáján, valamint arra is, hogy 2022-ben a whitepress beválasztott a 30 sikeres nő a magyar marketingben listájára.
 • További információkat itt találsz rólam: seo kivitelező

Várom megkeresésedet! +36(30)5686208 vagy vargaeva@valodiertek.hu

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson ez a cikk is! Köszönöm :)

Ne maradj le a többi cikkről sem! Kérj róla e-mail-es értesítést!

Varga Éva

online marketinges, keresőmarketing szakértő

Elérhetőségek:

vargaeva@valodiertek.hu

tel:+36(30)5686208

Ügyfeleim véleménye:

Töltsd le a gépedre INGYENESEN a legjobb asztali SEO szoftvert! 👇

seo powersuite software

80+ támogatott prémium WordPress bővítmény egy csomagban! Katt a képre!

Legutóbbi cikkek online marketing, Google Ads hirdetéskezelés, keresőoptimalizálás, seo témában:

Szeretnéd fellendíteni az online üzleted?

Keress az elérhetőségek egyikén!

növekedés