CTR

CTR jelentése

Átkattintási arány (CTR)
Olyan arányszám, amely megmutatja, hogy a megtekintést követően milyen gyakran kattintanak az emberek a hirdetésre. Az átkattintási arány (CTR) felhasználható annak a mérésére, hogy a kulcsszavak és hirdetések mennyire teljesítenek jól.

A CTR a hirdetésre érkező kattintások és a hirdetésmegjelenítések számának a hányadosa: kattintások ÷ megjelenítések = CTR. Például ha a kattintások száma 5, a megjelenítések száma pedig 1000, akkor a CTR 0,5%.
Minden egyes hirdetéshez és kulcsszóhoz tartozik egy-egy CTR, amelyet megtekinthet a fiókban.
Ha a CTR-érték magas, az azt jelenti, hogy a felhasználók hasznosnak és relevánsnak találják a hirdetést. A CTR a kulcsszó elvárt CTR-értékét is befolyásolja (ez a minőségi mutató egyik összetevője), ami hatással lehet a költségekre és a hirdetés helyére. Ne feledje, hogy a jó CTR a hirdetett terméktől és a használt hirdetési hálózatoktól függően relatív.
Az átkattintási arányt használhatja annak mérésére, hogy mely hirdetések és kulcsszavak sikeresek, illetve melyeket kell még fejlesztenie. Minél jobban kapcsolódnak a kulcsszavak a hirdetéshez és vállalkozása tevékenységéhez, annál nagyobb valószínűséggel kattintanak a felhasználók a hirdetésre a kulcsszókifejezéssel végzett keresés után.

További online marketing fogalmak